Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans för personliga människor

Tänk så olika människor är – alla har vi olika saker vi behöver göra, och olika upplevelser vi längtar efter, olika platser vi vill besöka och olika människor vi tycker om att vara tillsammans med. För oss på Hela Sveriges Assistans (HSA) är det kärnan i hela vår verksamhet och skälet till att vi finns. Alla människor ska få chansen att leva efter sin egen kompass, med eller utan assistans.

Hela Sveriges Assistans – sedan 2004

Hela Sveriges Assistans startades redan 2004 av Bengt Gustavsson som fram till december 2018 var ägare och VD i företaget.

Sedan januari 2019 ägs Hela Sveriges Assistans av Förenade Care, där Madeleine Lundström är VD. Vi ingår i Forenede Koncernen som är ett danskt familjeföretag med verksamhet inom såväl facility service som omsorg. Forenede grundades av Peer C. Krogh og har nu, efter 60 år i servicebranschen, utvecklats till ett av Nordens största tjänsteföretag. Tillsammans är vi ca 9 000 medarbetare.

Hela Sveriges Assistans som företag

Hos Hela Sveriges Assistans finns ca 70 kunder över hela Sverige och ca 400 anställda personliga assistenter. Många har varit med oss i många år och har jobbat som personliga assistenter länge.

Våra personliga assistenter gör numera en grundutbildning innan de börjar sitt arbete hos oss. Utbildningen är webb-baserad och man lär sig om företagets historia, om funktionsnedsättning, människans behov, omvårdnad och omsorg, bemötande, annan viktig kunskap som personlig assistent, tystnadsplikt och vad som gäller när man är anställd hos oss.

En del har utbildning som personlig assistent  men många kommer från helt andra branscher; hemtjänst, kundservice, bygg, restaurang, affär, livsmedel, hudvård, ekonomi, marknadsföring, och mycket annat. Gemensamt har de att de är fantastiska som personliga assistenter. Här kan du se vad de svarat om utmaningar, vad som är det bästa med att vara personlig assistent och tidigare yrken. Gå till inlägget från den 29 april 2015 som heter ”Våra personliga assistenter”.

Att trivas och vara frisk på jobbet är avgörande för att den personliga assistansen ska bli bra. Därför erbjuder vi friskvård, kollektivavtal, och utbildning anpassad för det uppdrag man arbetar i. Sjukfrånvaron hos oss ligger på under 3% sedan många år tillbaka.

Vi tror på korta beslutsvägar och att den som är närmast kunden kan ge bäst assistans. Därför arbetar våra assistenter hos samma kund hela tiden och deras närmsta chef är oftast en personlig assistent i arbetsgruppen med tilläggsbefattning arbetsledare.

För oss är det viktigt att ha ekonomisk stabilitet och ordning och reda. Det är viktigt för att skapa en trygg personlig assistans med nöjda kunder och anställda och kunna möta snabba förändringar i omvärlden.  All administration, bokföring och lön görs på huvudkontoret och vår redovisning och bokslutet granskas sedan av våra revisorer.

Vår framtid

Vi fortsätter att växa och har en tydlig tillväxtambition. Vi vill kunna ge våra kunder och anställda bästa service, stöd och utbildning.
Du är alltid välkommen att kontakta oss för att prata personlig assistans.


Hela Sveriges Assistans – en del av Förenade Care

Som en del av Förenade Care har vi tillgång till både tjänster och kompetens inom fler områden än personlig assistans. Förenade Care erbjuder även:

  • Äldreboende
  • Hemtjänst och hemsjukvård
  • Ledsagning
  • ASIH och palliativ vård
  • Hushållsnära tjänster
  • Kök med restaurang
  • Aktivitetshus