Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Karlskrona

Staden ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

Karlskrona en stad som satt sig på kartan, detta i och med den bevarade marinan och den vackra skärgården. Det är till och med så att UNESCO har fört upp staden på listan över världsarv. Intressant och värt att besöka. Vill du läsa mer om de olika öarna så klicka här.


I Karlskrona med Hela Sveriges Assistans

I Karlskrona har du alla möjligheter till en aktiv vardag med personlig assistans.

Även om kommunen strävar efter att bevara världsarvet, så arbetar de för att utveckla staden. Man rustar, bygger, utvecklar och arbetar för att öka möjligheter och tillgänglighet i samhället för människor med funktionshinder.


Det här får du som kund


Vi vill gärna träffa dig

Vi tar gärna emot nya kunder i Karlskrona. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 

För mig är det avgörande att jag själv kan välja mina personliga assistenter.


Tillgänglighet, idrott och aktivitet

Karlskrona har ett ganska stort utbud av aktiviteter för människor med funktionshinder. Gillar du sport eller musik? Kanske vill du bara vara social och träffa andra med funktionshinder? Nedan har vi valt ut några aktiviteter. Vill du se fler aktiviteter för funktionshindrade i Karlskrona så klicka här.

Tillgänglighetsguide

Tillgänglighetsguiden hjälper dig att enkelt se hur tillgängligt ett apotek, hotell eller annat ställe du vill besöka är. I den här guiden arbetar man även med symboler för att förenkla ytterligare.

Karlskrona Handikappidrottsförening

Karlskrona Handikappförening bildades 1974 och bedrivs än idag. Här anordnas sporter och aktiviteter för funktionshindrade och deras familjer. Bland aktiviteterna hittar man bl.a. bad och bowling och vid vissa tillfällen arrangeras det pysselkvällar och beroende på årstid även sommarfest eller julfester.

Musikintresserad

Har du ett funktionshinder och är musikintresserad finns kulturskolan i Karlskrona. Kulturskolan har deltagit i Pascal-projektet vilkas syfte är att skapa bättre förutsättningar för funktionshindrade elever att ta del av kulturskolans verksamhet.

Fika och umgås

Träffpunkten. Här kan du träffa andra människor med funktionshinder. Fika, använd datorerna, spela biljard, eller bara umgås och var social.


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Ständigt nya utmaningar. Att hitta balansen mellan personlig och privat.


Besöka skärgården

Staden har bra båt- och bilförbindelser om man vill besöka skärgården.

Kompiskortet

Kompiskortet är till för dig som har en funktionsnedsättning och ger dig möjlighet att ta med en kompis eller anhörig på olika evenemang och aktiviteter. Kompiskortet gäller i hela Blekinge län.  För mer information om kortet, vart kompiskortet gäller och hur du ansöker om kompiskortet, klicka på länken.


Tips och stöd i vardagen

Här kan du se vad Karlskrona kommun har att erbjuda dig med funktionsnedsättning. Det kan handla om avlastning i hemmet eller hjälp med praktiska saker. Det handlar helt enkelt om att förbättra och förenkla vardagen för den med funktionshinder.

Ibland kan man behöva göra om en bostad för att underlätta vardagslivet för den som har någon form av funktionsnedsättning. Det kan exempelvis vara behovet att ta bort trösklar i bostaden eller bygga ramper för att underlätta framkomligheten med till exempel en rullstol. Det finns då möjlighet att söka om bostadsanpassningsbidrag. För mer information och ansökan, klicka vidare.


Anhörigstöd

Ibland kan man som anhörig behöva prata med någon eller bara få information om olika funderingar kring funktionsnedsättning. Kontakta kuratorn på kommunen för bokning av ett möte.

Facebook

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ung kille söker personlig assistent

Jag som söker en assistent är en 24-årig kille med huvudet på skaft, gillar intellektuella utmaningar och IT-världen. Musklerna är dock ovilliga och jag behöver hjälp med mycket i min vardag, som vid måltider, påklädning etc. Jag använder elrullstol och behöver lyft- och förflyttningshjälp.

Jag söker en assistent på deltid. Dag, kväll och nattpass.

Du som söker ska

• ha lätt för att både vara aktiv och att periodvis bara finnas till hands
• vara lyhörd och kommunikativ
• ha god social förmåga
• vara fysiskt stark och praktiskt lagd
• gärna vara IT-intresserad
Du är rökfri, passar tider och går att lita på. Körkort, flygcert, 00-status eller liknande är meriterande, men inte avgörande.

Då vi har hund (liten, busig krambjörn) i familjen bör du inte vara hundallergiker

Läs mer och ansök här: bit.ly/2IR49Cy
... Se merSe mindre

Assistentbrevet är nu på väg ut till alla anställdas mail. Finns också på hemsidan under inloggning.

#personligassistent #personligassistans #nyhetsbrev

Assistentbrevet är nu på väg ut till alla anställdas mail. Finns också på hemsidan under inloggning.

#personligassistent #personligassistans #nyhetsbrev
... Se merSe mindre

Visa fler