Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Katrineholm

Staden ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

I Katrineholm med Hela Sveriges Assistans

I Katrineholm finns flera handikappförbund och även en stor idrottsrörelse. Med personliga assistenter väljer du själv vad du vill göra om dagarna.

Söker du ett förbund är det flera som har lokala förbund på plats i Katrineholm. Klicka på namnet så når du deras hemsidor direkt. Här når du Parasporten och DHR.


Det här får du som kund


Vi vill gärna träffa dig

Vi har nära till Katrineholm och tar gärna emot nya kunder i området. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 


För mig är det avgörande att jag själv kan välja mina personliga assistenter.


Katrineholm

En timmes tågresa från Stockholm ligger Katrineholm, också känt som Sveriges lustgård. Uttrycket kommer ifrån att de marknadsför Katrineholm som ”en lustfylld stad ” vilket syftar på matlust, reslust osv. och att det finns mycket att uppleva i staden. Staden är också känd för sin järnvägsknutpunkt, vilket skapat bra förbindelser transport- och logistikmässigt.  Strax utanför Katrineholm ligger Stora Djulö, och det var här Nils Holgersson rastade på sin underbara resa genom Sverige.

Kommunen har ansvar för att människor med funktionsnedsättning och deras anhöriga får den hjälp de behöver.
En person med funktionsnedsättning ska ges förutsättningar att leva ett aktivt liv i samhället. Nedan finns några tips på både aktiviteter eller stöttning man kan få i sin kommun.

Fritid och aktiviteter

Fritidsenheten arrangerar aktiviteter för dig med funktionsnedsättning i Katrineholm. Här hittas det på nya aktiviteter för att skapa nya upplevelser och erfarenheter.
Aktiviteterna anpassas utifrån behoven och enheten samarbetar med andra organisationer i samhället.

Handikappråd

Det är representanter från olika handikappföreningar som sitter i handikapprådet. I handikapprådet ansvarar man för att ha koll på och bevaka frågor som rör tillgängligheten eller funktionsnedsattas synpunkter.

Tillgänglighet

Vad är tillgänglighet? Enkelt beskrivet betyder det hur tillgången ser ut av det man efterfrågar. Finns det någon tillgänglighet? Ofta bedöms också tillgängligheten med användarvänligheten, speciellt när man talar om funktionsnedsättning.
Om miljö och omgivning inte är tillgänglig kan funktionsnedsättningen begränsa eller bli ett hinder, därför tycker Katrineholms kommun att det är viktigt att arbeta för och öka tillgänglighet, information och skapa möjligheter. Kommunens tillgänglighetsguide når du här.

Anhörigstöd

Kommunens anhörigstöd är en kostnadsfri service som vänder sig till dig som anhörig till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller har funktionsnedsättning.
En anhörig kan vara någon i familjen, en släkting, en nära vän eller granne.
Vilket stöd som passar dig som anhörig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i, ibland kan man kanske bara behöva träffa andra i samma situation eller kanske få bidrag för friskvård.

En bra plats – det webbaserade anhörigstödet

Genom det nationella nätverket En bra plats har du möjlighet att på ett tryggt och enkelt sätt få kontakt med andra anhöriga i likande situation på de tider som passar just dig, antingen via din dator, surfplatta eller smartphone. Du kan utbyta erfarenheter, få information om anhörigfrågor, diagnoser, sjukdomar, chatta och se på play-verktyget. Gå in på www.enbraplats.se eller kontakta oss i anhörigstödet om du vill veta mer.

 


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Att bara arbeta med en kund, så att man kan ge den kunden allt fokus och göra det bästa för kunden.