Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Katrineholm

Staden ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

I Katrineholm med Hela Sveriges Assistans

I Katrineholm finns flera handikappförbund och även en stor idrottsrörelse. Med personliga assistenter väljer du själv vad du vill göra om dagarna.

Söker du ett förbund är det flera som har lokala förbund på plats i Katrineholm. Klicka på namnet så når du deras hemsidor direkt. Här når du Parasporten och DHR.


Det här får du som kund


Vi vill gärna träffa dig

Vi har nära till Katrineholm och tar gärna emot nya kunder i området. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 


För mig är det avgörande att jag själv kan välja mina personliga assistenter.


Katrineholm

En timmes tågresa från Stockholm ligger Katrineholm, också känt som Sveriges lustgård. Uttrycket kommer ifrån att de marknadsför Katrineholm som ”en lustfylld stad ” vilket syftar på matlust, reslust osv. och att det finns mycket att uppleva i staden. Staden är också känd för sin järnvägsknutpunkt, vilket skapat bra förbindelser transport- och logistikmässigt.  Strax utanför Katrineholm ligger Stora Djulö, och det var här Nils Holgersson rastade på sin underbara resa genom Sverige.

Kommunen har ansvar för att människor med funktionsnedsättning och deras anhöriga får den hjälp de behöver.
En person med funktionsnedsättning ska ges förutsättningar att leva ett aktivt liv i samhället. Nedan finns några tips på både aktiviteter eller stöttning man kan få i sin kommun.

Fritid och aktiviteter

Fritidsenheten arrangerar aktiviteter för dig med funktionsnedsättning i Katrineholm. Här hittas det på nya aktiviteter för att skapa nya upplevelser och erfarenheter.
Aktiviteterna anpassas utifrån behoven och enheten samarbetar med andra organisationer i samhället.

Handikappråd

Det är representanter från olika handikappföreningar som sitter i handikapprådet. I handikapprådet ansvarar man för att ha koll på och bevaka frågor som rör tillgängligheten eller funktionsnedsattas synpunkter.

Tillgänglighet

Vad är tillgänglighet? Enkelt beskrivet betyder det hur tillgången ser ut av det man efterfrågar. Finns det någon tillgänglighet? Ofta bedöms också tillgängligheten med användarvänligheten, speciellt när man talar om funktionsnedsättning.
Om miljö och omgivning inte är tillgänglig kan funktionsnedsättningen begränsa eller bli ett hinder, därför tycker Katrineholms kommun att det är viktigt att arbeta för och öka tillgänglighet, information och skapa möjligheter. Kommunens tillgänglighetsguide når du här.

Anhörigstöd

Kommunens anhörigstöd är en kostnadsfri service som vänder sig till dig som anhörig till någon som är långvarigt sjuk, äldre eller har funktionsnedsättning.
En anhörig kan vara någon i familjen, en släkting, en nära vän eller granne.
Vilket stöd som passar dig som anhörig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i, ibland kan man kanske bara behöva träffa andra i samma situation eller kanske få bidrag för friskvård.

En bra plats – det webbaserade anhörigstödet

Genom det nationella nätverket En bra plats har du möjlighet att på ett tryggt och enkelt sätt få kontakt med andra anhöriga i likande situation på de tider som passar just dig, antingen via din dator, surfplatta eller smartphone. Du kan utbyta erfarenheter, få information om anhörigfrågor, diagnoser, sjukdomar, chatta och se på play-verktyget. Gå in på www.enbraplats.se eller kontakta oss i anhörigstödet om du vill veta mer.

 


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Att bara arbeta med en kund, så att man kan ge den kunden allt fokus och göra det bästa för kunden.

 

Facebook

44 minuter sedan

Hela Sveriges Assistans AB

Förälder till ett litet barn med funktionsnedsättning? Välkommen till Tittuts föräldra-barngrupper. Där får du möjlighet att träffa andra föräldrar i liknande situation samtidigt som du får stöd av professionella.

habilitering.se/tittut-spadbarnsverksamhet/foraldra-barngrupper
... Se merSe mindre

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ung kille söker personlig assistent

Jag som söker en assistent är en 24-årig kille med huvudet på skaft, gillar intellektuella utmaningar och IT-världen. Musklerna är dock ovilliga och jag behöver hjälp med mycket i min vardag, som vid måltider, påklädning etc. Jag använder elrullstol och behöver lyft- och förflyttningshjälp.

Jag söker en assistent på deltid. Dag, kväll och nattpass.

Du som söker ska

• ha lätt för att både vara aktiv och att periodvis bara finnas till hands
• vara lyhörd och kommunikativ
• ha god social förmåga
• vara fysiskt stark och praktiskt lagd
• gärna vara IT-intresserad
Du är rökfri, passar tider och går att lita på. Körkort, flygcert, 00-status eller liknande är meriterande, men inte avgörande.

Då vi har hund (liten, busig krambjörn) i familjen bör du inte vara hundallergiker

Läs mer och ansök här: bit.ly/2IR49Cy
... Se merSe mindre

Visa fler