Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Härnösand

Härnösand ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

Visste ni att Härnösand var den första staden i Europa med gatubelysning? Lite kul att veta. Och från ett ljus till ett annat ljus, nämligen rampljuset, så är Härnösand en sann kulturstad med mycket teater- och dansföreställningar.

 

I Härnösand med Hela Sveriges Assistans

Härnösands konsthall

Gillar du konst? Då ska du besöka konsthallen i Härnösand som har en bra tillgänglighet och är anpassad för den med funktionshinder.

Sport

If Rycket är en ideell förening i Härnösand som arrangerar utflykter, resor, olika sportaktiviteter, samt tävlingar och cuper.

IF Rycket arbetar för att så många som möjligt efter egna förutsättningar kan delta i olika aktiviteter. Några exempel är vattengympa, bowling, boccia, simning och innebandy. Vill du komma i kontakt med IF Rycket så klicka här.

Träffpunkt Tunnelplan

Här kan du vara med på olika aktiviteter som anordnas, eller bara umgås med andra med funktionshinder i Härnösand. Kontakta gärna personalen på Träffpunkt Tunnelplan innan första besöket.

Här erbjuds social samvaro och möjlighet till olika aktiviteter. Telefonnummer träffpunkten 0611-34 86 72

Technichus

Är du intresserad av teknik och naturvetenskap? Technichus visar olika typer av föreställningar inom dessa områden. Technichus lokaler är anpassade för funktionsnedsatta.

Ut och resa?

Om du ska ut och resa, kan du med funktionshinder kontakta Härnösands station och få hjälp av en ledsagare med exempelvis på- och avstigning. Läs mer.


 

Det här får du som kund i Härnösand


Vi vill gärna träffa dig

Vi  tar gärna emot fler kunder i området. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 

Ni hör alltid av er när det händer nya eller viktiga saker. jag får alltid tag på er och bra svar, när jag behöver kontakta er.


Daglig verksamhet

Den dagliga verksamheten kan antingen vara i någon av de olika arbetsgrupper som finns ute i kommunen eller på en så kallad företagsplats. Företagsplats innebär att du arbetar självständigt på något företag i Härnösand.
All verksamhet och alla arbetsuppgifter är individuellt anpassade utifrån var och ens intresse och förmåga och skall verka för att ge deltagarna stimulans, möjlighet att utvecklas, delaktighet, meningsfullhet och gemenskap. Vi arbetar utifrån personens behov och funktionsnivå, så att alla känner sig behövda.

När det gäller daglig verksamhet kan du i Gula Villan få arbeta i caféet eller vara med och anordna konferenser. För mer information kontakta Gula Villan på Telefon: 0611 – 34 89 24

Här kan du läsa mer om daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning, enligt LSS samt hur du går vidare med ansökan.


Stöd i kommunen

Kognitivt stöd

Härnösand erbjuder kognitivt stöd för att underlätta för personer med nedsatt funktion som möter olika svårigheter i sin vardag. Det så kallade kognitiva stödet ska underlätta för brukare, assistenter eller anhöriga. Ett exempel på ett hjälpmedel kan exempelvis vara en specialanpassad mobiltelefon, produkter som färgad tejp eller ett specialutformat schema.

Anhörigstöd

I Gula Villan finns anhörigcenter med olika stöd- och anhöriggrupper.
Det finns också individanpassat stöd och då arbetar man utifrån hjälpmodellen COAT- Carers Outcome agreement Tool, som är ett verktyg för att identifiera, kartlägga och utforma stödplan inom rätt områden.
Kontakta rehabiliteringskonsulent Susanne Norlander för att boka tid för besök, telefon: 0611-34 88 42.


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Att jobba som personlig assistent är bland det roligaste som finns. Relationen mellan assistent och kund utvecklas på ett bra sätt och man lär känna varandra väl.


Härnösand har lyckats bra i sitt arbete med funktionsnedsatta på arbetsmarknaden. Härnösandskommun blev nämligen 2016 rankad som bästa kommunen i landet, på att skapa tillgänglighet och delaktighet för människor med funktionsnedsättning inom arbetsmarknaden. Resultatet baserar sig på den årliga kommunuppföljningen som Myndigheten för delaktighet utförde förra året.

Här kan du läsa mer om Myndigheten för delaktighet. Vill du läsa mer om resultaten i de olika områden gällande funktionsnedsättning så klicka här.