Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Falun

Staden ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

I Falun med Hela Sveriges Assistans

Falun ligger i Dalarna och har ett invånarantal på 60 000 i kommunen. Något som är intressant om Falun är att den är listad som en världsarvsstad för sitt kopparbergslagen. Förr i tiden skickades metallen från koppargruvorna iväg för att pryda bl.a. katedraler runt om i Europa.

Aktiviteter och mötesplatser

Falun är verkligen orten för dig som vill vara aktiv. Med personlig assistans är det du som bestämmer om det är det du vill vara på dagarna.

FUB arrangerar årliga återkommande evenemang som exempelvis vårfest på Liljan, länsdans eller trettondagsdiscot. Klippan som är en del av FUB arrangerar lite blandade träffar, det kan till exempel vara biobesök, bowling, restaurangbesök eller något annat kul.

Kulturhuset tio14. Vill du gå på någon föreställning på kulturhuset? Det är bra tillgänglighet och det finns möjlighet att beställa bl.a. syntolk, boka sittplatser anpassade för personer med funktionsvariation, eller möjlighet att sitta med hörslinga i lokalen. Ta i så fall upp dina önskemål när du gör din bokning.

Falu simsällskap arrangerar sim för personer med någon form av funktionsnedsättning. De fick även kommunens tillgänglighetspris 2016 för sin sitt arbete att förbättra livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning.

I Falun ligger också Lugnet som är en idrottsanläggning Här kan man utöva 58 av svenska idrottsförbundets 67 sporter. När man började bygga idrottsanläggningen på 70-talet så hade man inte tänkt sig att det skulle bli en sån storskalig idrottsanläggning. Men faktum är att det är en av Europas större sport- och rekreationsanläggningar. Lugnet drar ca 1 miljoner besökare per år. Och det är inte bara sport- och motion som lockar, varför inte också besöka campingen på Lugnet?  Att tillägga är att Falun också har även arrangerat skid-VM fyra gånger.

 


 

Det här får du som kund i Falun


Vi vill gärna träffa dig

Vi har nära till Falun och tar gärna emot nya kunder i området. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 

Jag har assistenter som jobbat många år för mig och det är viktigt att de känner mig.


Att leva i Falun

Stöd från kommunen

Du som har någon typ av funktionsvariation kan få hjälp från Falun kommun. Kommunen hjälper dig att hitta det stöd du behöver utifrån dina behov. Kontakta kommunen för ytterligare frågor. Telefonnummer: 023-830 00

Tillgänglighet

Söker du information om stadens tillgänglighet, då kan du  kontakta kontaktpersonen för funktionsnedsatta på kommunen. Där kan du ställa allmänna frågor rörande framkomlighet, planering och tillgänglighet.

Daglig verksamhet

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar att du inte kan vara ute på den öppna arbetsmarknaden så finns det andra möjligheter till sysselsättningar, nämligen det som kallas daglig verksamhet.Mer information om daglig verksamhet, vilka typer av verksamheter som finns och vart de ligger kan du läsa om på kommunens hemsida.

 


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Att inte “lägga sig i” för mycket, att vara där hela tiden men ändå inte.