Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Personlig assistans i Falun

Staden ger alla möjligheter till en aktiv personlig assistans. Vi träffar dig gärna och berättar om hur personlig assistans ser ut hos oss med en arbetsledare på plats i ditt uppdrag.

I Falun med Hela Sveriges Assistans

Falun ligger i Dalarna och har ett invånarantal på 60 000 i kommunen. Något som är intressant om Falun är att den är listad som en världsarvsstad för sitt kopparbergslagen. Förr i tiden skickades metallen från koppargruvorna iväg för att pryda bl.a. katedraler runt om i Europa.

Aktiviteter och mötesplatser

Falun är verkligen orten för dig som vill vara aktiv. Med personlig assistans är det du som bestämmer om det är det du vill vara på dagarna.

FUB arrangerar årliga återkommande evenemang som exempelvis vårfest på Liljan, länsdans eller trettondagsdiscot. Klippan som är en del av FUB arrangerar lite blandade träffar, det kan till exempel vara biobesök, bowling, restaurangbesök eller något annat kul.

Kulturhuset tio14. Vill du gå på någon föreställning på kulturhuset? Det är bra tillgänglighet och det finns möjlighet att beställa bl.a. syntolk, boka sittplatser anpassade för personer med funktionsvariation, eller möjlighet att sitta med hörslinga i lokalen. Ta i så fall upp dina önskemål när du gör din bokning.

Falu simsällskap arrangerar sim för personer med någon form av funktionsnedsättning. De fick även kommunens tillgänglighetspris 2016 för sin sitt arbete att förbättra livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning.

Varje månad ges Fritidsbladet ut på Faluns hemsida och där finns det aktuell info om kommande aktiviteter.

I Falun ligger också Lugnet som är en idrottsanläggning Här kan man utöva 58 av svenska idrottsförbundets 67 sporter. När man började bygga idrottsanläggningen på 70-talet så hade man inte tänkt sig att det skulle bli en sån storskalig idrottsanläggning. Men faktum är att det är en av Europas större sport- och rekreationsanläggningar. Lugnet drar ca 1 miljoner besökare per år. Och det är inte bara sport- och motion som lockar, varför inte också besöka campingen på Lugnet?  Att tillägga är att Falun också har även arrangerat skid-VM fyra gånger.

 


 

Det här får du som kund i Falun


Vi vill gärna träffa dig

Vi har nära till Falun och tar gärna emot nya kunder i området. Vill du veta mer om vårt assistansbolag och hur vår personliga assistans fungerar träffar vi dig gärna i ditt hem eller på en annan plats som passar dig.

Kontakta oss berättar vi mer

 

Jag har assistenter som jobbat många år för mig och det är viktigt att de känner mig.


Att leva i Falun

Stöd från kommunen

Du som har någon typ av funktionsvariation kan få hjälp från Falun kommun. Kommunen hjälper dig att hitta det stöd du behöver utifrån dina behov. Kontakta kommunen för ytterligare frågor. Telefonnummer: 023-830 00

Tillgänglighet

Söker du information om stadens tillgänglighet, då kan du antingen klicka på nedanstående länk eller kontakta kontaktpersonen för funktionsnedsatta på kommunen. Där kan du ställa allmänna frågor rörande framkomlighet, planering och tillgänglighet.

Telefonnummer: Konsulent för funktionsvariation, Falun kommun 023-825 56. De har också en tillgänglighetsguide som ger bra information om tillgängligheten.

Daglig verksamhet

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar att du inte kan vara ute på den öppna arbetsmarknaden så finns det andra möjligheter till sysselsättningar, nämligen det som kallas daglig verksamhet.Mer information om daglig verksamhet, vilka typer av verksamheter som finns och vart de ligger kan du läsa om på kommunens hemsida.

 


Arbeta som personlig assistent

Vill du arbeta som personlig assistent? Vi annonserar ut alla lediga jobb på vår sida som heter “Jobba hos oss

 

Att inte “lägga sig i” för mycket, att vara där hela tiden men ändå inte.

 

Facebook

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans

Närmsta veckorna kan du som personliga assistent med tillgång till HSA tid läsa mer om autism när du loggar in.

En del av informationen finns även i din grundutbildning som personlig assistent som du fått länk till när du anställdes.

#autism #personligassistent #personligassistans
... Se merSe mindre

Se på Facebook

Ung kille söker personlig assistent

Jag som söker en assistent är en 24-årig kille med huvudet på skaft, gillar intellektuella utmaningar och IT-världen. Musklerna är dock ovilliga och jag behöver hjälp med mycket i min vardag, som vid måltider, påklädning etc. Jag använder elrullstol och behöver lyft- och förflyttningshjälp.

Jag söker en assistent på deltid. Dag, kväll och nattpass.

Du som söker ska

• ha lätt för att både vara aktiv och att periodvis bara finnas till hands
• vara lyhörd och kommunikativ
• ha god social förmåga
• vara fysiskt stark och praktiskt lagd
• gärna vara IT-intresserad
Du är rökfri, passar tider och går att lita på. Körkort, flygcert, 00-status eller liknande är meriterande, men inte avgörande.

Då vi har hund (liten, busig krambjörn) i familjen bör du inte vara hundallergiker

Läs mer och ansök här: bit.ly/2IR49Cy
... Se merSe mindre

Assistentbrevet är nu på väg ut till alla anställdas mail. Finns också på hemsidan under inloggning.

#personligassistent #personligassistans #nyhetsbrev

Assistentbrevet är nu på väg ut till alla anställdas mail. Finns också på hemsidan under inloggning.

#personligassistent #personligassistans #nyhetsbrev
... Se merSe mindre

Visa fler