Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

27 maj 2021

”Stärkt rätt till personlig assistans”

Förändringar i praxis har lett till att många med omfattande behov, varav en hög andel är barn, har ramlat ur den personliga assistansen. Rättssäkerheten för barn som behöver personlig assistans är urholkad. Personer som behöver sjukvård i sin vardag är tvungna att acceptera att få den under otrygga former för att inte nekas assistans.
För att åtgärda de här problemen tillsattes en utredning som en del av januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna. I går lämnades betänkandet ”Stärkt rätt till personlig assistans” till statsrådet Lena Hallen­gren. I betänkande föreslås reformer för barn och vuxna med stora och varaktiga funktionsnedsättningar för totalt 2,7 miljarder kronor varav förbättringarna för barn står för 1,3 miljarder kronor.

Utredningen har letts av Fredik Malmberg och här kan du läsa utredarens uppdrag och utredningen.

Fler nyheter