Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

19 maj 2020

Information angående provtagning av covid-19 i Stockholms län

I Stockholms län öppnar man nu upp för personliga assistenter som är sjuka med hosta, snuva och/eller feber/sjukdomskänsla egenprovtagning för covid-19.

Förutsättningarna är att du:

  • är hemma med symtom som hosta, snuva, halsont och/eller feber. Provtagning kan beställas första dagen en medarbetare har symtom, men provet ska tas först efter 24 timmar med symtom.
  • har en smartphone
  • har laddat ner appen Alltid öppetfrån AppStore eller GooglePlay
  • har BankID

Vi kan bara beställa provtagning under vardagar. Och sedan är gången så här:

  1. Medarbetaren får ett SMS med länk till Alltid öppetoch fyller där i ett formulär med uppgifter.
  2. Dagen efter beställning skickas ett provtagningskit hem till medarbetaren och lämnas utanför dörren. Budet ringer medarbetaren innan lämning och upphämtning av provtagningskitet.
  3. Medarbetaren scannar QR-koden på provtagningsröret med sin smartphone och loggar in med BankID för att registrera provet. Provtagningskitet innehåller instruktioner om provtagningen.
  4. När provet är taget packar medarbetaren provet enligt medföljande instruktion. Provförpackningen hämtas upp av budet. Det är viktigt att medarbetaren håller social distans till budet.
  5. Medarbetaren får ett SMS när provet är färdiganalyserat och loggar in med BankID för att ta del av provsvaret. Provsvaret är klart 1–2 dagar efter att provet hämtats.

Om du är hemma med symptom och vill att vi gör en beställning mailar du till lena@hsaab.se efter att du laddat ner appen och fyllt i formuläret. Ange ditt namn, personnummer och mobilnummer i mailet.

 

Fler nyheter

Facebook

Tack!
Vilka suveräna ansökningar vi får in på de platsannonser vi har ute. Stort tack till alla er suveräna och arbetssugna människor där ute. 
Vi arbetar med lokal arbetsledning så alla ansökningar skickas till den lokala arbetsledaren som sedan gör urvalet. Om du är aktuell för intervju tar den lokala arbetsledaren kontakt med dig. Läs mer om att vara personlig assistent här https://bit.ly/3eyRBhw

Tack!
Vilka suveräna ansökningar vi får in på de platsannonser vi har ute. Stort tack till alla er suveräna och arbetssugna människor där ute.
Vi arbetar med lokal arbetsledning så alla ansökningar skickas till den lokala arbetsledaren som sedan gör urvalet. Om du är aktuell för intervju tar den lokala arbetsledaren kontakt med dig. Läs mer om att vara personlig assistent här bit.ly/3eyRBhw
... Se merSe mindre

In och läs på hemsidan om hur du kan informera den som har en intellektuell funktionsnedsättning eller autism om Covid-19.

Socialstyrelsen har tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Myndigheten för delaktighet (MFD), Riksförbundet FUB och Autism- och Aspergerförbundet tagit fram ett material. https://bit.ly/2MgnI9D

In och läs på hemsidan om hur du kan informera den som har en intellektuell funktionsnedsättning eller autism om Covid-19.

Socialstyrelsen har tillsammans med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Myndigheten för delaktighet (MFD), Riksförbundet FUB och Autism- och Aspergerförbundet tagit fram ett material. bit.ly/2MgnI9D
... Se merSe mindre

Visa fler