Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

15 mars 2020

Uppdaterad information till dig inom HSA angående Corona

Hoppas ni är rädda om er själva och varandra där ute!

Eftersom ni har superkoll ute i uppdragen har vi inte fått särskilt många frågor gällande Corona än så länge. Vi försöker också lämna den information vi har i de kanaler vi har att tillgå utöver mail. (Länk till alla kanalerlängst ner)

Håll dig uppdaterad och följ myndigheternas rekommendationer. Tänk på att den information vi skickar ut snabbt kan vara inaktuell pga ändrat läge eller ny information/nya beslut från myndigheter.

Det här är vad som gäller just nu:

Stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Stanna hemma så länge du känner dig sjuk. Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb.

Karensdagen är slopad till den 11maj och får du inte tag på en läkare är kravet på läkarintyg slopat från den 13 mars. Karensavdraget kommer göras från din lön som vanligt och sedan är tanken att man själv ansöker om ersättning. Riktigt hur är inte solklart än. Information från Regeringen här och Försäkringskassan här.

Sjuk- och friskanmälan görs som vanligt enligt de rutiner ni har i det uppdraget du arbetar i.

Om skolan eller dagis stänger och jag måste vara hemma med mitt barn

För information om vad som gäller smittbärarpenning och VAB hänvisar jag till Försäkringskassans information.

Kundens hälsa

Då vi många gånger utför assistans hos personer som ingår i riskgrupperna är det utöver det som står ovan väldigt viktigt att vara noggrann med hygienen. Handspriten verkar vara slut i hela landet men följ den här instruktionen för hur du på bästa sätt tvättar dina händer eller gör den digitala utbildningen för basala hygienrutiner.

Bemanning i assistansen

Den som är frisk går till jobbet och här måste vi hjälpa varandra så ingen blir utan assistans. Arbetsgivarorganisationerna för också samtal med Försäkringskassan om att tillfälligt kunna göra undantag från arbetstidslagen. Där är inget klart än.

Under veckan kommer vi att ta kontakt (mail eller telefon) med samtliga arbetsledare för att stämma av läget. Vi har också ställt frågan till samtliga kommuner där vi har uppdrag och samlat in uppgifter för kontakt hos kommunerna.

Bemanning huvudkontoret

Just i skrivande stund har vi inför kommande vecka personal på plats. Vi har också möjlighet att arbeta hemifrån om vi pga smittrisk eller om skolor och omsorg stänger inte kan vara på kontoret.

Du når huvudkontoret som vanligt på 08-55 77 19 00 eller info@hsaab.se. Använd gärna dessa kontaktvägar i första hand om det är så att just den du söker inte är på plats.

Är du arbetsledare kan du med fördel även använda kontaktvägen arbetsledare@hsaab.se

Skulle en akut situation uppstå utanför kontorstid är även jourtelefonen bemannad som vanligt.

 

HSAs kanaler för information (utöver mail och HSA tid):

Facebook – företagssidan

Facebook – gruppen personlig assistent

Facebook – gruppen arbetsledare

Instagram

Informationskanaler i samhället:

1177

11313

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

Försäkringskassan

WHO

Utrikesdepartementet

Fler nyheter

Facebook

Personlig assistans för personliga människor

Tänk så olika människor är – alla har vi olika saker vi behöver göra, och olika upplevelser vi längtar efter, olika platser vi vill besöka och olika människor vi tycker om att vara tillsammans med. För oss på Hela Sveriges Assistans är det kärnan i hela vår verksamhet och skälet till att vi finns. Alla människor ska få chansen att leva efter sin egen kompass, med eller utan assistans.

#vifinnsihelasverige #personligassistans #hsa

Personlig assistans för personliga människor

Tänk så olika människor är – alla har vi olika saker vi behöver göra, och olika upplevelser vi längtar efter, olika platser vi vill besöka och olika människor vi tycker om att vara tillsammans med. För oss på Hela Sveriges Assistans är det kärnan i hela vår verksamhet och skälet till att vi finns. Alla människor ska få chansen att leva efter sin egen kompass, med eller utan assistans.

#vifinnsihelasverige #personligassistans #HSA
... Se merSe mindre

4 veckor sedan

Hela Sveriges Assistans AB

... Se merSe mindre

Visa fler