Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

18 januari 2018

Mollii, utprovning och information på vårt kontor i Danderyd 14 februari

Mellan 13 och 16 finns möjlighet att prova Mollii-dräkten som med elektrisk stimulering hjälper kroppen till avslappning, ökad rörelse, funktion och aktivitet. Under en timme får du information om Mollii och övrig tid finns förutom möjlighet att prova även fika. Föranmälan krävs; maria@hsaab.se.  Välkommen!

Du kan läsa mer om Mollii nedan ↓ , på Interventions hemsida eller se en film om en strokedrabbad man i Danmark som använder Mollii.

 

Mollii används vid spasticitet och ökad muskelspänning

Mollii kan förebygga och motverka olika former av muskelförkortning och stelhet. Hjälpmedlet hjälper användaren att återfå kontroll över muskelspänningen.

För vem är Mollii?

Mollii är ett bra hjälpmedel för personer med spasticitet och felaktig muskelspänning till följd av cerebral pares, stroke, ryggmärgsskador eller andra neurologiska skador. Mollii kan också användas vid rehabilitering av kronisk smärta.

Hur fungerar det?

Mollii består av ett funktionellt klädesplagg, ett par byxor, en jacka och en avtagbar kontrollenhet som skickar elektriska signaler till användaren via elektroder på plaggets insida. Dräkten har 58 elektroder som kan kombineras på olika sätt. Mollii har en kontrollenhet som programmeras individuellt för varje användare. Förskrivaren av Mollii anpassar aktiva elektroder och intensitet i ett datorprogram (vilka muskler som skall aktiveras med ström). Inställningar sparas sedan i Mollii Kontrollenhet och tillsammans med plagget kan hjälpmedlet enkelt användas av brukare i hemmet.

Vad händer i kroppen när man använder Mollii?

Mollii utlöser, med svag ström, grundspänning i muskulaturen. Antagonisten till den spastiska muskeln stimuleras med ström, om t.ex. biceps är spastisk stimuleras triceps med ström. Genom att muskeln slappnar av ges möjlighet till aktiv rörelse och successiv funktionsförbättring. Den fysiologiska mekanismen kallas för antagonisthämning.

Användarvänlig:

Mollii är ett funktionellt hjälpmedel som är designat att användas i hemmiljö. Hjälpmedlet är enkelt att använda. Om man själv kan ta på sig ett vanligt klädesplagg så kan man själv ta på sig Mollii. Det finns en knapp för på/av och en knapp för play/paus. Med en enkel knapptryckning startas muskel-stimuleringen och fortgår automatiskt i 60 min.

Användning:

Hjälpmedlet används ca en timme, 3-4 gånger i veckan. Mollii bör användas i samband med sjukgymnastik, träning, aktivitet och rörelse för bästa effekt. Effekten är individuell och kvarstår i upp till 48 timmar.

Fler nyheter

Facebook

Personlig assistent till 26-årig kille i Årsta

Jag är en 26-årig kille som bor med min familj i Årsta. Jag använder rullstol och kommunicerar med omvärlden genom att skriva med vänster fot.Jag är en 26-årig kille som bor med min familj i Årsta. Jag använder rullstol och kommunicerar med omvärlden genom att skriva med vänster fot.

Jag behöver hjälp med min hygien, matning, dryck, transport med mera. Du behöver också kunna hjälpa mig med mina sysslor i hemmet såsom städning, tvätt och hjälpmedel.
I arbetsuppgifterna ingår även att följa med mig på olika aktiviteter såsom daglig verksamhet, resor, shopping, socialt umgänge. Vidare förekommer mycket kontakt med myndigheter, läkare, habiliteringen, stadsdelsnämnd och du måste kunna delge informationen till andra inblandade.

Jag söker dig tjej eller kille med god fysik, goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då kunden har begränsad kommunikationsförmåga, initiativrik, samt att du har en god social förmåga. Önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som personlig assistent och har vana av funktionshinder, men inte ett krav. Arbetstiden är varierande dag, kväll och helg ca 20-30 timmar per vecka.

För att passa in i vår familj ser vi att du delar våra värderingar om att alla människor har lika värde oavsett bakgrund.

http://bit.ly/2ESXqbt

Personlig assistent till 26-årig kille i Årsta

Jag är en 26-årig kille som bor med min familj i Årsta. Jag använder rullstol och kommunicerar med omvärlden genom att skriva med vänster fot.Jag är en 26-årig kille som bor med min familj i Årsta. Jag använder rullstol och kommunicerar med omvärlden genom att skriva med vänster fot.

Jag behöver hjälp med min hygien, matning, dryck, transport med mera. Du behöver också kunna hjälpa mig med mina sysslor i hemmet såsom städning, tvätt och hjälpmedel.
I arbetsuppgifterna ingår även att följa med mig på olika aktiviteter såsom daglig verksamhet, resor, shopping, socialt umgänge. Vidare förekommer mycket kontakt med myndigheter, läkare, habiliteringen, stadsdelsnämnd och du måste kunna delge informationen till andra inblandade.

Jag söker dig tjej eller kille med god fysik, goda kunskaper i svenska i både tal och skrift då kunden har begränsad kommunikationsförmåga, initiativrik, samt att du har en god social förmåga. Önskvärt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som personlig assistent och har vana av funktionshinder, men inte ett krav. Arbetstiden är varierande dag, kväll och helg ca 20-30 timmar per vecka.

För att passa in i vår familj ser vi att du delar våra värderingar om att alla människor har lika värde oavsett bakgrund.

bit.ly/2ESXqbt
... Se merSe mindre

Video image

Vi vill tipsa om Opratat.se

Opratat.se är ett verktyg för att börja prata om tankar och känslor som ofta förblir opratade i familjer med barn med funktionsnedsättning. Med filmer, berättelser, bilderböcker och spel kan barn och vuxna upptäcka hur den andre tänker och känner i olika situationer. Det kan vara en början till samtal. Opratat.se vänder sig till barn mellan 4 och 12 år, till barnens familjer och andra vuxna som familjen möter. Förhoppningen är att alla ska hitta något att känna igen sig i. Opratat.se når du här: bit.ly/2C8PPVn

youtu.be/Hu29ImeAmJcyoutube.com
... Se merSe mindre

Kommentera på Facebook

Personlig assistent till 26 årig kille i Storvreta

Jag är en kille på 26 år som precis flyttat till en egen lägenhet i mina föräldrars villa i Storvreta. Jag har funktionsnedsättning i form av rörelsehinder och utvecklingsstörning vilket gör att jag behöver hjälp med det mesta i min vardag. Assistansen utförs i hemmet och där jag befinner mig. 
På vardagar går jag på daglig verksamhet och på fritiden så tycker jag om att vara ute på promenader. Jag tycker även om att läsa böcker, pussla, bygga lego, lyssna på musik umgås med min familj. 

Som assistent hjälper du mig med det mesta i min vardag, så som personlig hygien, byte av hygienskydd, RIK, matsituation, kommunikation och assisterar mig vid förflyttningar. Jag har även en epilepsisjukdom som gör att jag ibland drabbas av kramper.   
Du som söker är lugn, lyhörd, har tålamod och du kan se mig och mina behov. Du har lätt för att vara både aktiv och att periodvis bara finnas till hands för att hjälpa mig att få en så bra dag som möjligt. Stor vikt läggs på personkemi och du är också rökfri.

http://bit.ly/2ClU8Ir

Personlig assistent till 26 årig kille i Storvreta

Jag är en kille på 26 år som precis flyttat till en egen lägenhet i mina föräldrars villa i Storvreta. Jag har funktionsnedsättning i form av rörelsehinder och utvecklingsstörning vilket gör att jag behöver hjälp med det mesta i min vardag. Assistansen utförs i hemmet och där jag befinner mig.
På vardagar går jag på daglig verksamhet och på fritiden så tycker jag om att vara ute på promenader. Jag tycker även om att läsa böcker, pussla, bygga lego, lyssna på musik umgås med min familj.

Som assistent hjälper du mig med det mesta i min vardag, så som personlig hygien, byte av hygienskydd, RIK, matsituation, kommunikation och assisterar mig vid förflyttningar. Jag har även en epilepsisjukdom som gör att jag ibland drabbas av kramper.
Du som söker är lugn, lyhörd, har tålamod och du kan se mig och mina behov. Du har lätt för att vara både aktiv och att periodvis bara finnas till hands för att hjälpa mig att få en så bra dag som möjligt. Stor vikt läggs på personkemi och du är också rökfri.

bit.ly/2ClU8Ir
... Se merSe mindre

Visa fler