Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

21 augusti 2017

Vårdföretagarna och Kommunal återupptar förhandlingarna för personlig assistans

Efter att förhandlingarna pausades i slutet av juni har parterna åter träffats för att försöka teckna ett nytt avtal. Förhandlingarna fortsätter denna vecka.

Förhandlingarna mellan Vårdföretagarna inom Almega och Kommunal om ett nytt kollektivavtal för personlig assistans pågår. Förhandlingarna försvåras av att regeringen beslutar om ersättningsnivåerna först i samband med höstbudgeten, som kommer under hösten. Det stora problemet är att regeringen de senaste åren inte har höjt assistansersättningen i takt med de kollektivavtalade lönerna. Vårdföretagarna har gång på gång uppvaktat regeringen för att påtala detta problem och beskrivit det besvärliga läget för branschen. Kollektivavtalet för bransch personlig assistans mellan Kommunal och Vårdföretagarna löpte ut den 30 juni.

Tills dess att nytt avtal tecknas fortsätter det gamla avtalet med dess allmänna villkor att gälla.

Ny information om avtalet och förhandlingarna kommer löpande att skickas till medlemsföretagen när information finns att förmedlas.

Fler nyheter

Facebook

4 dagar sedan

Hela Sveriges Assistans AB
Streatarna

Viktig teater för dig i Göteborgsområdet. Mölndals Teater Glädje bjuder in

StreatarnaSep 26, 7:00e mStora TeaternTa nu chansen att se vår publiksuccés!!
På Stora Teater i Göteborg den 26 september kl 19:00

Stretarnas kallades i folkmun de människor som bodde på Stretereds vårdhem i Kållered – en av Sveriges största ”sinnesslöanstalter” (Jo det kallades så i början av 1900-talet).
Stretarna är en allvarlig berättelse om en del av vår historia.
En sorglig betraktelse över vanmakt och förtryckt, men också en varm skildring av den kamp som gjorde ”idioter” till medborgare, en pjäs som bjuder på både skratt och gråt.
Pjäsen är skapad och framförd av Mölndals Teater Glädje, som är en daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer.
... Se merSe mindre

Kommentera på Facebook

Hej. Spelas föreställningen några fler datum?

Tyvärr har vi inte någon mer spelning planerad. Men om det blir så så kommer vi att skriva om det här.

Visa fler