Stäng

Logga in

Ja tack till nyhetsbrev

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Nyheter

24 augusti 2017

Kommunal varslar om konflikt för bransch Personlig assistans (bransch G)

Efter en längre tids intensivt och konstruktivt förhandlande har Kommunal sagt upp avtalet för Personlig assistans med Vårdföretagarna.

Svenska kommunalarbetarförbundet varslar Vårdföretagarna om stridsåtgärder i form av blockad mot nyanställning och inhyrning inom avtalsområdet personlig assistans (bransch G).

Varslet träder i kraft den 8 september 2017 kl. 11:00.

Anledningen till varslet är att parterna inte kunnat enas om löneökningar för den kommande avtalsperioden. Med anledning av de låga statliga anslagen för personlig assistans har branschen svårt att klara av kostnadsökningar i enlighet med Märket. För att mildra effekten av löneökningar om 2,2 % har parterna förhandlat om att löneökningarna för avtalsperioden ska senareläggas eventuellt i kombination med ett engångsbelopp samt/eller ett antal avtalsförändringar som Kommunal efterfrågat. Då parterna inte har kunnat enats om innehållet för konstruktionen har Kommunal efter sommaruppehållet krävt löneökningar i paritet med övriga arbetsmarknaden samt låglönesatsning vilket på avtalsområdet blir kostnader över märket.

Nyanställningsblockaden innebär att Kommunals medlemmar inte får ta anställning eller inhyras i medlemsföretagen efter angivet datum. Mer information runt konflikten och dess inverkan ska vi få under under morgondagen.

Fler nyheter

Facebook

4 dagar sedan

Hela Sveriges Assistans AB
Streatarna

Viktig teater för dig i Göteborgsområdet. Mölndals Teater Glädje bjuder in

StreatarnaSep 26, 7:00e mStora TeaternTa nu chansen att se vår publiksuccés!!
På Stora Teater i Göteborg den 26 september kl 19:00

Stretarnas kallades i folkmun de människor som bodde på Stretereds vårdhem i Kållered – en av Sveriges största ”sinnesslöanstalter” (Jo det kallades så i början av 1900-talet).
Stretarna är en allvarlig berättelse om en del av vår historia.
En sorglig betraktelse över vanmakt och förtryckt, men också en varm skildring av den kamp som gjorde ”idioter” till medborgare, en pjäs som bjuder på både skratt och gråt.
Pjäsen är skapad och framförd av Mölndals Teater Glädje, som är en daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer.
... Se merSe mindre

Kommentera på Facebook

Hej. Spelas föreställningen några fler datum?

Tyvärr har vi inte någon mer spelning planerad. Men om det blir så så kommer vi att skriva om det här.

Visa fler